09 Δεκεμβρίου 2013

Κυριακή 1-12-2013


Την Κυριακή 1-12-2013 με έναν βαριά συννεφιασμένο καιρό συγκεντρώθηκαν τα μέλη της ΛΕΦΕΔ Αττικής για να κάνουν μια ακόμα άσκηση-εκπαίδευση πάνω στα αντικείμενα που διδάσκονταν από τις αρχές Σεπτέμβρη.

Το τρίμηνο αυτό πρόγραμμα σκοπό είχε να μεταφερθούν γνώσεις σε αντικείμενα επιβίωσης και διαβίωσης καθώς και πρώτων βοηθειών.

 
Η όλη άσκηση περιλάμβανε πορεία συνολικής διαδρομής 8 χλμ με φόρτο ημέρας.
Η μια πλευρά απεικόνιζε τον αντίπαλο και η άλλη πλευρά το περίπολο αναγνώρισης σε εχθρική περιοχή. Κατά την διάρκεια της πορείας και μέχρι τον ΑΝΣΚ, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν καταστάσεις που είχαν διδαχθεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα.
Οι πρώτες βοήθειες και οι ενέδρες είχαν την τιμητική τους. Δεν έλειψαν βέβαια και οι εκπλήξεις που έπρεπε να αντιδράσουν με ψυχραιμία και αμεσότητα.
Προς το τέλος της εκπαίδευσης, η βροχή έπεφτε καταρρακτωδώς αλλά ως προετοιμασμένοι που πρέπει να είμαστε, είχαμε προνοήσει και δε μας εμπόδισε στην σωστή ολοκλήρωση της άσκησης.


Το αποτέλεσμα ήταν
να διαπιστώσουμε την δυσκολία όλων των θέσεων που απαρτίζουν ένα περίπολο αναγνώρισης και να δούμε που υστερούμε και να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά πάνω σε αυτό.

Μέχρι την επόμενη φορά:
"Αι άρισται δοκούσαι είναι φύσεις μάλιστα παιδείας δέονται."
μτφρ: εκείνοι που φαίνονται ότι εκ φύσεως είναι άριστοι, χρειάζονται περισσότερο από τους άλλους την παιδεία
Ξενοφών