10 Απριλίου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΗΠΙΟΤΡΟΦΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ


Τη Μεγάλη Τετάρτη, εκπρόσωποι  των ΛΕΦΕΔ Αττικής, ΠΕΝΕΦΥΟ και ΣΕΕΔΑ, επισκέφτηκαν το Πρότυπο
Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας (Π.Ε.Ν).

(Υ.Σ. στη φωτογραφία, από τα αριστερά οι εκπρόσωποι των ΠΕΝΕΦΥΟ, ΣΕΕΔΑ, στο κέντρο η διευθύντρια του νηπιοτροφείου με το προσωπικό και δεξιά ο εκπρόσωπος της ΛΕΦΕΔ Αττικής.)

Το εν λόγω ίδρυμα ιδρύθηκε το 1912 από τη Λασκαρίδη Αικατερίνη και τον τότε Πρωθυπουργό Βενιζέλο Ελευθέριο, για να φιλοξενήσει τα ορφανά και κακοποιημένα παιδιά των Βαλκανικών πολέμων. Μετά από 103 χρόνια συνεχίζει έως και τις μέρες μας, την αδιάκοπη λειτουργία του φιλοξενώντας παιδιά ηλικίας δύο έως πέντε ετών που χρειάζονται βοήθεια. 

Από τη Διευθύντρια του ιδρύματος, πραγματοποιήθηκε στους εκπροσώπους ξενάγηση στους χώρους και εν συνεχεία ενημέρωση για την λειτουργία, τις δυνατότητες αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νηπιοτροφείο.


Ο αγώνας που δίνετε καθημερινά από το προσωπικό είναι μεγάλος, δύσκολος και κατά κοινή ομολογία συγκινητικός. Ιδιαίτερα αυτά τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης.



Με μια κοινή, συμβολική κίνηση, οι σύλλογοι μας, προσφέρανε παιδικό ρουχισμό, τρόφιμα μακράς διάρκειας και παιχνίδια. Ελάχιστη συμβολή στο θεάρεστο έργο που επιτελεί το προσωπικό του ιδρύματος.


Αποχωρώντας δόθηκε μια υπόσχεση από τους εκπροσώπους μας. 


Στην επόμενη επίσκεψη μας, να συνοδευόμαστε και από τις οικογένειες μας.
Τα φιλοξενούμενα παιδιά και τα παιδιά μας να παίξουν μαζί και να γίνουν φίλοι. 
Οι παιδικές αυτές ψυχές χρειάζονται πάνω απ’ όλα ηθική και ψυχολογική ενίσχυση, αυτό δεν αγοράζεται αλλά προσφέρεται από τη μία ψυχή στην άλλη.

Κλείνοντας να ευχηθούμε, να τους δίνει ο Θεός δύναμη, στο δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει και εμείς, και οι τρεις σύλλογοι ως ένας, θα πράξουμε ότι καλύτερο μπορούμε προς ενίσχυση τους.


Καλή Ανάσταση και υγεία σε όλο τον κόσμο !!!