08 Μαΐου 2015

ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΚΟΠΕΥΤΗ




Από τη Τετάρτη 22 Απριλίου μέχρι την Κυριακή 26 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στην Τσεχία σχολείο Ελεύθερων Σκοπευτών όπου έλαβαν μέρος στελέχη και Έφεδροι του Τσεχικού Στρατού. Στο σχολείο συμμετείχαν και μέλη της ΛΕΦΕΔ Αττικής. Οι εκπαιδευτές ήταν από τις Ειδικές Δυνάμεις του Τσεχικού Στρατού και της Τσεχικής αστυνομίας με πολυετή εμπειρία και εμπειρία εμπόλεμης περιοχής (Αφγανιστάν, Ιράκ, Βοσνία, και Αλγερία).



Η πρώτη μέρα περιελάμβανε την θεωρία που περιελάμβανε
·         Πληροφορίες για τον οπλισμό
·         Απόκρυψη
·         Παραλλαγή
·         Επιλογή θέσης
·         Υπολογισμός ανέμου, απόστασης και διαστάσεων του στόχου


Η δεύτερη μέρα περιελάμβανε εκπαίδευση στον οπλισμό και στις σκοπευτικές διόπτρες που περιελάμβανε
·         Βολές εκ του όρθιου από τα 100 και τα 200 μέτρα
·         Βολές εκ του γονυπετώς από 100, 200 και 300 μέτρα
·         Βολές εκ του πρηνηδόν από 100, 200, 300, 400 και 450 μέτρα
·         Πρακτικός υπολογισμός απόστασης του στόχου
·         Βολές σε περιοχές του σώματος για την άμεση εξουδετέρωση του στόχου



Τη τρίτη μέρα έγινε θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στα υλικά που χρειάζεται ένας ελεύθερος σκοπευτής, στην απόκρυψη και στην παραλλαγή, στη σωστή προσέγγιση του στόχου, στην επιλογή θέσης βολής, και στην παρατήρηση.




Οι υπόλοιπες δύο μέρες αφιερώθηκαν σε διάφορα σενάρια χρήσης ελεύθερων σκοπευτών που τα ζεύγη έπρεπε να προσεγγίσουν ένα στόχο, να κάνουν επιλογή θέσης, απόκρυψη και παραλλαγή και εν συνεχεία να εκτελέσουν αναγνώριση και στο τέλος βολή.  Τη τελευταία μέρα έγιναν επίσης σενάρια βολών ταχεία αντίδρασης υπό πίεση.



Οι ελεύθεροι σκοπευτές είναι πολλαπλασιαστής ισχύος για ένα στρατό διότι μπορεί με τα πυρά του να εξουδετερώσει βασικά πρόσωπα των αντιπάλων, να εκτελέσει αναγνώριση και να προξενήσει πανικό στις θέσεις του εχθρού.