19 Οκτωβρίου 2018

CAMBRIAN PATROL 2018

CAMBRIAN PATROL 2018

Σήμερα 16 Οκτωβρίου ομάδα της μητροπολιτικής ΛΕΦΕΔ Θεσσαλονίκης μεταβαίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να συμμετάσχει στο στρατιωτικό διαγωνισμό περιπόλων μάχης CAMBRIAN PATROL 2018.


Ο εν λόγω διαγωνισμός οργανώνεται από το Βρετανικό στρατό και αποσκοπεί στην 48ωρη δοκιμασία των περιπόλων σε μακρές πορείες και σε αντιμετώπιση περιστατικών- σεναρίων βάση των εμπειριών από σύγχρονα πεδία μαχών σε Ιράκ και Αφγανιστάν.
Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι τουλάχιστον το 70% των συμμετεχόντων είναι μόνιμα στελέχη από περίπου 47 χώρες και περίπου το 50% των περιπόλων θα εγκαταλείψει.
Η Περίπολος ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ της ΛΕΦΕΔ Θεσσαλονίκης αποτελεί τη μοναδική Ελληνική παρουσία και είναι μια από τις ελάχιστες ομάδες εφέδρων. Περιττό να αναφερθεί ότι η εκπαίδευση, η οργάνωση, η προμήθεια υλικών, τα μεταφορικά έξοδα καλύφτηκαν από ιδίους πόρους σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες ομάδες που ο στρατός τους κάλυψε το σύνολο των εξόδων.
Το ΔΣ και τα μέλη της ΛΕΦΕΔ Αττικής δηλώνουμε την υπερηφάνεια μας στα αδέρφια μας από την Θεσσαλονίκη και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία.