18 Νοεμβρίου 2020

Η ΛΕΦΕΔ Αττικής έγινε μέλος του ΙΔΑΦΚ

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινωσουμε την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με το Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών.

Μία πολύ δυνατή συνεργασία και υπερπολιτιμη για την Λέσχη μας καθώς με αυτό το μνημόνιο αναγνωρίζεται το έργο μας σαν ενεργό μέλος της ΓΓΠΠ από το 2010.


Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση:

🇬🇷
🇪🇺Μνημόνιο Συνεργασίας **ΛΕΣΧΗΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ Λ.Ε.Φ.Ε.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ. **
Το ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ καθημερινά αναβαθμίζεται από έμπειρους και επιστημονικούς συνεργάτες.
** **Η Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Αττικής (Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Αττικής) ιδρύθηκε στην Αθήνα στην αρχή σαν παράρτημα της μητροπολιτικής Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Θεσσαλονίκης μέχρι να γίνει αυτόνομο σωματείο με δικό του καταστατικό, το Φεβρουάριο του 2009.
Έχει αναγνωρισθεί από το Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ΄ αρ. 4863/2009 απόφαση του και με Α.Μ. 27963. Επιπλέον, έχει ενταχθεί στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με Α.Μ. 26/2010.
Ασφάλεια και νομιμότητα: Η Λ.ΕΦ.Ε.Δ. είναι αναγνωρισμένο εφεδροπολεμικό σωματείο στον οποίο τα μέλη έχουν καταθέσει τους ΑΣΜ τους (οι οποίοι συχνά και όταν απαιτηθεί κατατίθενται στο Γ.Ε.Σ. ή όπου αλλού κρίνει το Δ.Σ. ότι πρέπει).
H Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Αττικής ως μέλος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας συνεισφέρει σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης για τη προστασία των συμπολιτών μας. Μέλη της έχουν παρακολουθήσει και συνεχίζουν να παρακολουθούν σεμινάρια εκπαίδευσης από κρατικούς φορείς όπως π.χ. της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (δασοφύλαξη και δασοπυρόσβεση) ή της Πολιτικής Προστασίας (αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών σε μαζικές καταστροφές) ενώ έχουν συνεισφέρει ενεργά σε πολλές περιπτώσεις κυρίως δασοπυρόσβεσης και δασοφύλαξης από το 2008 έως και σήμερα.
Επιπλέον κατά συχνά διαστήματα διοργανώνει ή συμμετέχει σε συγκεντρώσεις ειδών πρώτης ανάγκης κυρίως για κοινωνικά ιδρύματα που χρειάζονται βοήθεια.