19 Φεβρουαρίου 2021

ΛΕΦΕΔ Αττικής: Μάθε γιατί κι εσύ πρέπει να γίνεις μέλος

Τώρα που έχουν δυσκολέψει οι καιροί και οι προκλήσεις είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο ήρθε η ώρα να σκεφτείς να ενταχθείς στην μεγάλη οικογένεια της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ) Αττικής.


Γιατί να γραφτείς στην ΛΕΦΕΔ Αττικής;

  •  Γιατί οι συνθήκες που διαμορφώνονται δημιουργούν καινούργιες προκλήσεις
  • Γιατί πολλοί υπηρετήσαμε τη θητεία μας αλλά λίγοι είχαμε την ευκαιρία να εξασκηθούμε με αυτά που πραγματικά χρειάζονται. Έτσι ελάχιστοι γνωρίζουν αντικείμενα όπως α’ βοήθειες, τακτική χρήση οπλισμού, επιβίωση- διαβίωση, προσανατολισμό κ.α. τα οποία είναι βασικά για το σύγχρονο μαχητή.
  • Διότι ότι αφήνεις σε αφήνει και οι περισσότεροι έχουμε ξεχάσει αυτά που διδαχτήκαμε στο στρατό.
  • Γιατί όσο ευλογημένη και αν είναι αυτή η χώρα βρίσκεται σε μια άσχημη περιοχή που δεν ονομάστηκε τυχαία η πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης.
  • Γιατί ακόμα και τα πιο ανεπτυγμένα κράτη έχουν ανάγκη οι πολίτες τους να είναι ενεργοί και δεν έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε απλοί θεατές των ειδήσεων
  • Γιατί αγαπάμε την Πατρίδα μας τους συνανθρώπους μας και παράλληλα με τις οικογενειακές, επαγγελματικές και άλλες μας υποχρεώσεις είμαστε πιστοί στον όρκο μας και πιστεύουμε στον εθελοντισμό. Θα είμαστε έτοιμοι να προστατεύσουμε τις οικογένειές μας και την Πατρίδα μας σε κάθε στιγμή ανάγκης είτε ως στρατιώτες είτε σαν εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας.

Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά πάντα μέσα στα πλαίσια του κράτους για το καλό της Πατρίδας μας.

Ασφάλεια και νομιμότητα:

  •  Η Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Αττικής είναι αναγνωρισμένο εφεδροπολεμικό σωματείο αναγνωρισμένο από το Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ΄ αρ. 4863/2009 απόφαση του και με Α.Μ. 27963.
  • Η Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Αττικής έχει ενταχθεί στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με Α.Μ. 26/2010 και ανήκει στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας.


Μέλος της Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Αττικής μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε έχει υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας (ΣΞ, ΠΝ, ΠΑ), ακόμα και αν στην συνέχεια κατατάχτηκε στα σώματα ασφαλείας, στην περίπτωση αυτή εγγράφεται με την ιδιότητα που είχε κατά την διάρκεια της θητείας του (Αρθ.7 «Μέλη»). Θα πρέπει να τονιστεί ότι τα μέλη που εγγράφονται, είναι δόκιμα μέλη για ένα έτος. Όλα τα μέλη ελέγχονται αυστηρά για την διαρκή τήρηση του καταστατικού έτσι ώστε να διαφυλάσσεται η νομιμότητα, το κύρος και η φήμη της Λέσχης, διαφορετικά απομακρύνονται.

Εκτός από το στρατιωτικό κομμάτι, η ΛΕΦΕΔ Αττικής δίνει αρκετό βάρος και στο κομμάτι του εθελοντισμού προς τον πολίτη. Στο βιογραφικό της η Λέσχη, έχει συμμετοχές σε πολλές περιπτώσεις φυσικών καταστροφών όπως η καταστροφική φωτιά στο Μάτι το 2018, στην φωτιά στην Ανάβυσσο και την πλημμύρα στην Εύβοια το 2020, στη πυρκαγιά της Πεντέλης το 2011, στην μεγάλη πυρκαγιά της Κερατέας το 2012. 

Η ΛΕΦΕΔ Αττικής είναι σταθερός συνεργάτης με όλους τους αρμόδιους φορείς της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και του ΣΕΓΑΣ.

Στην περίπτωση που δεν μένεις στην Αττική και θέλεις να ενταχθείς στην οικογένεια της ΛΕΦΕΔ, να γνωρίζεις πως υπάρχουν 23 ΛΕΦΕΔ σε όλη την Ελλάδα.

Στην Εφεδρεία δεν περισσεύει κανείς. Όλοι χρειαζόμαστε!!!

ΠΟΛΙΤΕΣ-ΟΠΛΙΤΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες και τι χρειάζεται για να εγγραφείς στείλε e-mail στο:lefed@lefed-attica.gr ή κάλεσε στο 6980763407.

Πηγή: nemesishd.gr