05 Απριλίου 2021

Προσβολές κατά της ΕΟΚΑ και στοχοποίηση της ΛΕΦΕΔ…

Τιμή μας που μας ταυτίζουν με τους Ήρωες της ΕΟΚΑ αλλά δεν μπορούμε να συγκριθούμε μαζί τους στο ελάχιστο.... Διαβάστε το άρθρο

Τι είναι η ΕΟΚΑ, ποια η εξέλιξη της ; Στη δυτική Θράκη υπάρχει κάτι παρόμοιο ;

Οι παλαιότεροι γνωρίζουν, στην Δυτική Θράκη βίωσαν τις αρνητικές αντανακλάσεις από την Ειρηνευτική Επιχείρηση στην Κύπρο το 1974. Οι νέοι των ημερών μας στην Δυτική Θράκη αναρωτιούνται τι σχέση έχουν αυτά που συνέβησαν το 1974 στην Κύπρο με τη Δυτική Θράκη.

Οι νέες γενιές σήμερα στη δυτική Θράκη αναρωτιούνται σχετικά με την συντομογραφία ΕΟΚΑ. Τι θα πει λοιπόν ΕΟΚΑ και τι σημαίνει ; Τι σημαίνει η ΕΟΚΑ ; Ποιος είναι ο ηγέτης της ΕΟΚΑ; Ποιοί είναι οι στόχοι της ΕΟΚΑ; Τι είναι η ΕΝΩΣΙΣ και τι σημαίνει ;

ΕΟΚΑ είναι η ένοπλη οργάνωση Ελληνοκυπρίων πού ιδρύθηκε για τον τερματισμό της αποικιοκρατικής κυβέρνησης της Αγγλίας στην Κύπρο και την ένωση του νησιού με την Ελλάδα. Αυτή η ένοπλη οργάνωση συστάθηκε και επιχειρούσε υπό τις διαταγές του αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Σκοπός της οργάνωσης ήταν οι πιέσεις και διώξεις κατά των Τούρκων.

Η ΕΟΚΑ ιδρύθηκε και λειτουργούσε από έναν Ελληνοκύπριο αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού τον Γεώργιο Γρίβα, ο οποίος είχε μετάσχει στον Α παγκόσμιο πόλεμο στο δεύτερο Β πόλεμο και στον αντικομμουνιστικό ένοπλο αγώνα.

Ο Γρίβας χρησιμοποίησε το ψευδώνυμο Διγενής, από τον ήρωα των βυζαντινών θρύλων που ήταν γνωστός για την εκδίωξη των εισβολέων από τα βυζαντινά εδάφη.

Δεύτερος στην ιεραρχία μετά τον Γρίβα ήταν ο επίσης αξιωματικός στον ελληνικό στρατό, αλλά χωρίς εμπειρία στο πεδίο Γρηγόρης Αυξεντίου.

Στόχοι : Χρησιμοποιώντας τις μεθόδους ανταρτών από τον ανταρτοπόλεμο της Παλαιστίνης, είχαν ως παράδειγμα την οργάνωση Ιργκούν που είχε πολεμήσει με τους Άγγλους και τους είχε εξαναγκάσει να εγκαταλείψουν την Παλαιστίνη.

Ο Γρίβας που είχε αγωνιστεί ενάντια στους Έλληνες κομμουνιστές στον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο, το 1951 συγκέντρωσε εθελοντές από το νησί και τους μετέφερε στην Ελλάδα για εκπαίδευση. Το 1954 οι μαχητές που είχαν εκπαιδευτεί επέστρεψαν στην Κύπρο.

Η ΕΟΚΑ πραγματοποίησε την πρώτη δράση σαμποτάζ στις 1 Απριλίου 1955. Μέλη που είχαν εκπαιδευτεί στην Ελλάδα επιτέθηκαν στους Άγγλους. Επίσης προσπάθησαν να σκοτώσουν οπαδούς του ΑΚΕΛ και Ελληνοκύπριους που εργαζόταν για τους Άγγλους. Ο Γρίβας από το  1958 και μετά άρχισε επιθέσεις με στόχο τους Τουρκοκύπριους.

Με διαταγές από το Μακάριο πραγματοποιήθηκαν πολλές αιματηρές δράσεις ενώ σε εφόδους που έγιναν δολοφονήθηκαν ανελέητα Τούρκοι σε κατοικημένες περιοχές με αδιαφορία αν  ήταν παιδιά ή όχι. Τουρκοκύπριοι θάφτηκαν ζωντανοί.
……
……

ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΟΚΑ;

Η ΛΕΦΕΔ (Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων) ιδρύθηκε από άτομα που επί χρόνια κάνουν ένοπλη εκπαίδευση και συνεχίζουν ακόμη την ένοπλη εκπαίδευσή τους. Είναι ενεργή σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Κάθε χρόνο ιδιαίτερα στη δυτική Θράκη και σε κοντινές περιοχές,
διοργανώνουν ένοπλες εκπαιδευτικές ασκήσεις σε δασώδεις και ορεινές περιοχές. Φέτος και πάλι οργανώνουν μεταξύ 2 και 4 Απριλίου άσκηση στην περιοχή Μακροχώρι της Καβάλας.
Τα κεντρικά της ΛΕΦΕΔ βρίσκονται στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Βρίσκονται στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης στην οδό Αμαλίας 14 και Γαμπέτα, 55224. Τηλέφωνο.και φαξ είναι το 2310517028 Και η ηλεκτρονική διεύθυνση το info@lefed.gr

H ΛΕΦΕΔ κοινοποιεί ηρωικά άρθρα που αναφέρονται στον Διγενή Ακρίτα και τα προβάλει ως παράδειγμα.

Παράρτημα της ΛΕΦΕΔ υπάρχει στην Ξάνθη.

…………….

Batı Trakya | Yunanistan Haberleri…

Σχ. : Όταν μια εφημερίδα που πάντοτε μεταδίδει απόψεις σύμφωνες με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών γράφει αυτά (…) τότε με αντιδιαστολή αντιλαμβανόμαστε το πόσο σημαντική είναι η ενδυνάμωση παντού της ΛΕΦΕΔ. Και για την ΕΟΚΑ σε αυτά που λέει να απαντήσουμε ως εξής : Όταν κάποιοι  δειλοί  συνεργαζόταν μία χαρά με τους αποικιοκράτες Άγγλους εκείνοι οι ήρωες αντιστάθηκαν με ελάχιστα μέσα. Όταν εκείνοι οι ήρωες οδηγούνταν στην αγχόνη ο μετέπειτα ηγέτης των Τουρκοκυπρίων ο Ραούφ Ντεκτάς, ήταν εισαγγελέας της αγγλικής αποικιοκρατίας…

H ΛΕΦΕΔ είναι ένα νόμιμο σωματείο όπως εκατοντάδες άλλα στη Ελλάδα με έγκριση πρωτοδικείο με συμμετοχές, εκτός από νόμιμες στρατιωτικές διεθνές και πανελλήνιες ασκήσεις και σε πολιτική προστασία όπως πρόσφατα στο σεισμό στην Ελασσόνα…

Επίσης είναι γνωστό ότι σε περίπτωση πολέμου, η ΛΕΦΕΔ διαλύεται καθώς όλα τα μέλη της συμμετέχουν στην επιστράτευση όπου κληθούν Σε αντίθεση με τους συλλόγους Τούρκων  δυτικής Θράκης όπου εκκρεμούν δικαστήρια για νομιμότητα και πολλές φορές προκαλούν εντάσεις στη κοινωνία της Θράκης. Το εντυπωσιακό μάλιστα στην περίπτωση της ΛΕΦΕΔ, είναι πως  το έργο της έχει εκτιμηθεί  και από μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες που έχουν γίνει μέλη της !

Πηγή: tourkikanea.gr