05 Απριλίου 2013

Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ. - Τ.Α.Μ.Σ. ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ 2013.





Την Κυριακή 10.03.2013 διεξήχθη η τρίτη εκπαιδευτική συνάντηση από ιδρύσεως της ΠΟΕΕΦΕΔ των σωματείων - μελών της που εδρεύουν στην Αττική. Οι Εθελοντές Έφεδροι είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευθούν από κοινού σε μία από τις πιο δύσκολες μορφές αγώνα που είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουν σε ένα διαρκώς αστικοποιούμενο πεδίο στρατιωτικών επιχειρήσεων, τις Στρατιωτικές Επιχειρήσεις Αστικού Εδάφους (ΣΕΑΕ).



Σύμφωνα με το σενάριο, η Προειδοποιητική Διαταγή που είχε εκδοθεί λίγες ημέρες πριν την Άσκηση, προέβλεπε ότι:
«Μετά από ανταλλαγή αλλεπαλλήλων ρηματικών διακοινώσεων (NOTAM) μεταξύ της ΚΥΑΝΗΣ και της ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗΣ χώρας, αναφορικά με διεκδικήσεις της τελευταίας στα ανατολικά νησιά της ΚΥΑΝΗΣ χώρας, παρατηρούνται προπαρασκευαστικές ενέργειες των στρατιωτικών δυνάμεων της ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗΣ χώρας σε όλο το μήκος των συνόρων της με την ΚΥΑΝΗ χώρα που υποδηλώνουν πιθανή εκδήλωση επιθετικής ενεργείας εντός των επομένων 24ώρων. Οι Μονάδες Προκαλύψεως σε όλο το τόξο του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, έχουν ήδη μεταβεί στους ΧΤΠ, ενώ ταυτόχρονα έχουν ξεκινήσει αποστολές συμπληρώσεως των ΕΜ.
Ταυτόχρονα, εντείνονται οι προκλήσεις σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο από την ΕΡΥΘΡΟΜΑΥΡΗ χώρα, όσον αφορά εδαφικές διεκδικήσεις στα δυτικά της ΚΥΑΝΗΣ χώρας. Με δεδομένη την εδώ και κάποια χρόνια, διαρκώς εντεινόμενη, στρατιωτική συνεργασία μεταξύ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗΣ και ΕΡΥΘΡΟΜΑΥΡΗΣ χώρας, καθώς και τη δράση στην ευρύτερη (γεωπολιτικά) περιοχή τρομοκρατικών οργανώσεων αποτελουμένων κυρίως από υπηκόους της ΕΡΥΘΡΟΜΑΥΡΗΣ χώρας, υπάρχουν φόβοι ότι τέτοια τρομοκρατική οργάνωση ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί, ώστε να επιφέρει στρατηγικό πλήγμα στο κέντρο λήψεως αποφάσεων της ΚΥΑΝΗΣ χώρας, υπό μορφήν ασσυμέτρου απειλής, με σκοπό τη δημιουργία αντιπερισπασμού, πανικού και συγχύσεως, που θα διευκολύνουν την εκδήλωση συμμέτρου επιθετικής ενεργείας από την ΕΡΥΡΘΟΛΕΥΚΗ χώρα.
Οι Έφεδροι του ΧΨΖ’ ΕΤΠ, καλούνται να παρουσιαστούν σύμφωνα με το ΕΦΠ τους, με ετοιμότητα για ανάληψη αποστολής όπου δει.»

Αφού οι Εθελοντές Έφεδροι είχαν πλέον μεταβεί στον προκαθορισμένο από το ΕΦΠ τους χώρο συγκεντρώσεως (=χώρος ασκήσεως), έλαβαν την Τελική Διαταγή, σύμφωνα με την οποία μέλη της τρομοκρατικής οργανώσεως (βλ. Προειδοποιητική Διαταγή) που είχαν στην κατοχή τους Βιολογικό Όπλο (ΒΟ) και είχαν απαγάγει πρόσωπο υψηλής σημασίας για την εθνική ασφάλεια (VIP), είχαν εντοπιστεί σε εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο αναμένοντας αεροσκάφος για τη διαφυγή τους, αφού πρώτα ενεργοποιούσαν το ΒΟ. Ως η πλησιέστερη στο σημείο, η Μονάδα των Εθελοντών Εφέδρων, ανέλαβε την αποστολή να διαθέσει Διμοιρία εκπαιδευμένη στις ΣΕΑΕ και στον ΡΒΧΠ (=ασκούμενοι) με αποστολή:
1) α)την ασφάλιση του κτιρίου – ΑΝΣΚ, μέχρι την έλευση των αρμοδίων Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΜΕΕ), β) την παρατήρηση του ΑΝΣΚ και γ) τη μετάδοση πληροφοριών,
2) σε περίπτωση που δεν αφιχθεί εγκαίρως ΜΕΕ α) την ασφάλιση του ΒΟ, β) την ασφάλιση του VIP και γ) τη σύλληψη, εάν είναι δυνατό, τρομοκρατών με σκοπό την απόσπαση περαιτέρω πληροφοριών σχετικά με τη δράση της οργάνωσής τους.

Σε εκτέλεση της αποστολής, η κατάλληλα εκπαιδευμένη Διμοιρία των Εθελοντών Εφέδρων μετέβη αθέατη στο χώρο του αεροδρομίου, εγκατέστησε ΚΕΠΙΧ εντός αυτού και απέστειλε Στοιχεία Ελευθέρων Σκοπευτών/Παρατηρητών (ΕΣ/ΠΑΡ) για συλλογή των πλέον πρόσφατων πληροφοριών για τον ΑΝΣΚ, ώστε να σχεδιαστεί από τους επικεφαλής η τελική ενέργεια επί του ΑΝΣΚ. Έχοντας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο από τους ΕΣ/ΠΑΡ, ο Διοικητής της επιχείρησης εξέδοσε την Διαταγή επί του πεδίου προς τους Ομαδάρχες, οι οποίοι με τη σειρά τους ενημέρωσαν τις Ομάδες τους. Οι Ομάδες είχαν αναπτυχθεί περιμετρικά του ΑΝΣΚ όταν στον ασύρματο ακούστηκε το συνθηματικό «ΚΕΡΑΥΝΟΣ» που σήμαινε ότι η αποστολή της Διμοιρίας περνούσε στο δεύτερο επίπεδο της Τελικής Διαταγής και σκοπός της ήταν πλέον η ασφάλιση του ΒΟ και του VIP. Προχωρώντας δωμάτιο – δωμάτιο και συναντώντας σθεναρή αντίσταση από την άκρως ρεαλιστική εχθρική απεικόνιση, οι Ομάδες κατόρθωσαν τελικά να ασφαλίσουν και να φυγαδεύσουν τον VIP, να εξουδετερώσουν την εχθρική απεικόνιση και να εντοπίσουν το καλά κρυμμένο ΒΟ, το οποίο ασφάλισε ειδικά εξοπλισμένο προς τούτο στοιχείο της Διμοιρίας.

Ακολούθησε εκτενής απενημέρωση, όπου διαπιστώθηκαν οι δυσκολίες των ΣΕΑΕ και η ανάγκη περαιτέρω εκπαίδευσης επί του αντικειμένου. Πριν το κλείσιμο της εκπαιδευτικής συνάντησης έγινε παρουσίαση τεχνικών ΣΕΑΕ/CQB σε επίπεδο Ομάδος. Συγχαίρουμε τα μέλη της ΠΟΕΕΦΕΔ που έλαβαν μέρος (ΛΕΦΕΔ Αττικής, ΣΕΕΔΑ, ΣΣΑΕ, ΠΕΝΕΦΥΟ) και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τη μεγάλη συνάντηση όλης της Ομοσπονδίας στον «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟ 2013».

Εκ μέρους της Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο., ως διοργανώτριας της Ασκήσεως, η ΤΑΜΣ «ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ 13» αφιερώνεται σε ένα μέλος της που, αν και οι περισσότεροι τον γνωρίσαμε για λίγο, τον κατατάξαμε αμέσως στη θέση του αδελφού μας υπό τα όπλα. Δυστυχώς, όμως, τον χάσαμε γρήγορα και αναπάντεχα.


Καλό ταξίδι ΜΑΝΟ!
Στο προσκλητήριο των Εθελοντών Εφέδρων θα είσαι πάντα «ΠΑΡΩΝ»!

Πηγή: efedreia.blogspot.gr