10 Απριλίου 2013

Μακεδονομάχος 2013




Μέλη της Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Αττικής από την Παρασκευή 5 έως και την Κυριακή 7 Απριλίου, έλαβαν μέρος στην ετήσια ΤΑΜΣ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ που διοργάνωσε στη Βόρεια Ελλάδα η μητροπολιτική Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Θεσσαλονίκης. Η ΤΑΜΣ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ είναι η μεγαλύτερη άσκηση εφέδρων στην Ελλάδα που αποσκοπεί στην εκπαίδευση όσο μεγαλύτερου δυνατού αριθμού εφέδρων.



Φέτος, κατά την μεταβίβαση τους μαζί με άλλα μέλη από αδελφά σωματεία, στη καθιερωμένη στάση στις Θερμοπύλες, παρακολούθησαν προβολή τρισδιάστατου βίντεο στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών, με θέμα την μάχη των Θερμοπυλών, την ναυμαχία του Αρτεμισίου και τα επακόλουθα της μάχης των Θερμοπυλών. Ήταν μια ευχάριστη και σπουδαία μορφωτική επίσκεψη που θύμισε σε όλους, πόσο περήφανοι πρέπει να είμαστε σαν Έλληνες για τους προγόνους μας.

Η ΤΑΜΣ ΜΑΚΟΔΟΝΟΜΑΧΟΣ περιελάμβανε αντικείμενα ορεινού αγώνα πεζικού. Τα περίπολα, δύναμης 8 μελών έκαστο, κλήθηκαν να ασκηθούν και να εξετασθούν σε δύσβατο ορεινό έδαφος για 24 συνεχόμενες ώρες, διανύοντας περίπου 40 χλμ. με πλήρη φόρτο μάχης.

Η ΤΑΜΣ τελείωσε με την καθιερωμένη τελετή όπου βραβεύτηκαν τα καλύτερα περίπολα. Η άσκηση ήταν άκρως ρεαλιστική και απαιτούσε μεγάλα αποθέματα φυσικής και ψυχικής αντοχής, τα οποία οι έφεδροι απέδειξαν ότι διαθέτουν.

Ευχαριστούμε τη Λ.ΕΦ.Ε.Δ. και όσους δούλεψαν για την άψογη διοργάνωση της ΤΑΜΣ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ για άλλη μία φορά στα έξι συνεχόμενα χρόνια διοργάνωσης της.